Grød

Da vores lille pige skulle prøve sin nye hagesmæk fra Twistshake (reklame)

Hello there.
For en uge siden fyldte vores lille pige fire måneder. Det blev naturligvis fejret med dobbelt op på kys og kærlighed. Det er ingen hemmelighed, at mit forhold til amning har været meget skiftende og havde man spurgt mig for fire måneder siden, om jeg ville fuld-amme så længe, havde svaret været et kæmpe nej. Vi har et par gange forsøgt at give en sutteflaske (med min egen mælk) men vi har desværre endnu ikke haft held med det. Dette har vi kun forsøgt for at kunne aflaste mig i de perioder hvor amningen har været møg-hamrende-irriterende for mit vedkommende. Jeg vil dog gerne erkende, at jeg størstedelen af tiden virkelig har nydt at være vores lille piges eneste næringskilde (selvom det også er et hårdt fuldtids-arbejde) og har ofte forbundet det med nærhed og kvalitetstid. I starten var jeg utrolig blufærdig (hvilket var en stor del af grunden til, at jeg ikke brød mig om at amme) men jeg har efterhånden vænnet mig en del til det. Jeg vælger dog stadig at sidde et neutralt sted, hvor der ikke er alt for mange tilskuere. Der er simpelthen så mange kloge (læs: bedrevidende) kommentarer der omhandler alt ligefra hvor meget tøj man har købt til sin baby til hvor længe man bør amme. Jeg må bare understrege, at der ikke er nogen der kender ens barn bedre end en selv, og mit bedste råd til alle nybagte forældre er uden tvivl, at lukke ørerne når mor-politiet forsøger at belære en om forældreskab. Jeg lavede fornylig en spørgerunde på min insta-story der omhandlede opstart på grød. Vi har nemlig valgt at Nora skal begynde så småt skal smage grød selvom amningen fortsat kører på bedste vis. Jeg fik en masse skønne råd som jeg naturligvis har lyttet til, og jeg skal nok dele dem med jer nedenfor. Jeg fik også en del spørgsmål omkring vores valg, da andre har erfaret at det er for tidligt at starte på grød. Jeg er sikker på, at alle henvendelserne er velmente, men vi har (som altid) valgt at følge vores egen mavefornemmelse. Vi har oplevet, at Nora spiser mere og mere (og min mælkebar producerer ikke ligefrem fløde) hvilket betyder, at hun hænger ud temmelig længe og ofte. Derudover har vi også erfaret at hun er blevet enormt opmærksom på når vi spiser foran hende, og hun viser tydelig utilfredshed når hun ikke får lov til at smage på sagerne. Vi har derfor valgt, at hun naturligvis skal have lov til at smage på grød når hun viser tegn på at hun er klar. I går forsøgte vi for første gang at give hende andet end min mælk, og det var en kæmpe succes. Vi gav hende en god oplevelse, hvor hun fik lov til at smage på det mens hun synes det var sjovt. Efterfølgende tog hun en ordentlig slurk i mælkebaren. Jeg tror på, at så længe man tager små skridt af gangen, så skal det nok blive en succes. Det vigtigste er, at man mærker efter som forældre og følger sin egen mavefornemmelse i forhold til ens barn. Jeg håber i kan bruge nedenstående råd når i selv skal til at eksperimentere med baby-grød derhjemme. I ønskes en dejlig dag. Kram fra S.

Jeres råd til opstart af grød (nogle var ens og har derfor samlet dem en smule)

Majsgrød
Grøden smager ikke af så meget, og derfor er den super god at starte med. Det blev anbefalet at lave den i en tynd konsistens bestående af følgende ingredienser: Majsmel, modermælkserstatning, vand og olie.
Hirsegrød
Denne grød er ligesom majsgrøden meget neutral i smagen, og er derfor en god grød at starte med. Den kan laves på under ti minutter bestående af følgende ingredienser: Hirseflager, modermælkserstatning, vand og olie.
Undgå bananer
Der var flere der skrev at man bør undgå bananer (banan-mos) da det kan virke utrolig hårdt for maven, og i værste tilfælde medføre forstoppelse.
Tålmodighed
Kombineret med de mange bekymringer om tidlig opstart af grød var der også flere der gav udtryk for, at det er utrolig vigtigt at have tålmodighed i starten (og dermed starte når ens baby giver de rette signaler) da det er en læringsprocess der kan tage tid.

Synes godt om

Kommentarer