I december vil jeg...

Hello there.
Det er ingen hemmelighed at december er min yndlings måned i det kolde vinter-halvår (og det er jeg nok ikke alene om) da det er en måned der ofte byder på en masse hyggelige jule-traditioner. Jeg har allerede beskrevet nogle af de traditioner der betyder meget for os som familie i et tidligere indlæg. Jeg synes simpelthen jule-tiden er skøn og selvom det sommetider kan virke uoverskueligt med alle de forberedelser der også følger med vælger jeg altid at fokusere på alle de hyggelige og glædelige stunder. I år skal vi fejre jul sammen for første gang som en familie på tre og det er virkelig noget jeg ser frem til. Selvom december altid har været en glædelig måned fyldt med traditioner, er det alligevel en anelse anderledes efter man er blevet forældre. Det er pludselig endnu vigtigere at dyrke traditionerne, selvom vores lille pige ikke er helt bevidst om alle de ting vi har forberedt endnu. Der er så mange ting, jeg skal og samtidig gerne vil i december og jeg synes det kunne være hyggeligt, at dele det med jer.
I december vil jeg...

På jule-marked. Det er simpelthen så møg hamrende hyggeligt at besøge det årlige jule-marked. Jeg elsker at bruge tid sammen med familien, og samtidig gå og kigge på de mange hyggelige boder og naturligvis spise sig mætte i lune æbleskiver. Derudover skal vi deltage i et jule-optog som Noras oldefar er med til at arrangere. Det bliver simpelthen så hyggeligt, og jeg glæder mig enormt meget til en hyggelig eftermiddag.

På julegave-indkøb. Jeg er en af dem der egentlig synes, at det er hyggeligt at købe julegaver. Det bliver til gengæld spændende i år når det skal koordineres med en baby der konstant hænger ud i mælkebaren. Jeg giver det dog et forsøg, da jeg ikke lader mig skræmme af de lange køer samt den store mængde af jule-stressede mennesker.

Se julekalender. Jeg har det julekalender så længe jeg kan huske, og det er en tradition jeg glæder mig til at videregive til vores datter. Det er sådan en hyggelig måde at samles som familie. Jeg synes dog at de fleste julekalendere var langt bedre dengang jeg var lille. Mine yndlings er blandt andet Krummernes jul og Brødrene Mortensens jul som vi naturligvis er igang med at gense. Har i nogle favoritter?

Købe nyt tøj. Selvom at min attraktive mor-krop ikke helt ser ud som jeg ønsker, så er den dælme godt på vej. Jeg har smidt en del kilo efter fødslen til trods for min manglende evne til at dyrke motion (men det kommer jeg ind på i et seperat indlæg) og derfor mangler jeg altså et sæt eller to, så jeg forhåbentlig kan være halvt så lækker som min datter til jule- og nytårsaften.

Lave konfekt. Mine forældre har altid lavet det lækreste konfekt (siger hende der ikke kan fordrage marcipan) og det skal vi naturligvis være med til i år. Jeg laver gerne et par kalorie-bomber bestående at ren nougat dyppet i chokolade og rullet i krymmel. Derudover er jeg også vild med kornflakes dyppet i chokolade. Marcipan-grisen er et kæmpe no-go som mandelgave, og egentlig kan jeg heller ikke fordrage den forfærdelige ris-dessert man skal spise juleaften.

Gå lange ture. Vi har været så heldige at få en yderst lækker barnevogn, og den skal naturligvis luftes i det winter-wonderland som jeg stadig drømmer om i år. Vores baby nyder det smarte køretøj (og det gør forældrene i øvrigt også) og det giver anledning til mange skønne ture i Odenses gader.

Hygge. Hygge. Hygge. Jeg forstår simpelthen ikke hvordan det ord kan være undladt på så mange sprog. Jeg bruger det i dagligtale, og elsker simpelthen sammenkomster hvor ordet er i fokus. Det giver nemlig også ofte anledning til at spise søde sager og have behageligt tøj på der hverken strammer før eller efter man har spist et kilo bland-selv-slik (som jeg i øvrigt er på afvænning fra) og det er jo ganske praktisk.

Kysse min familie. Det gør jeg naturligvis flere gange dagligt (læs: hele tiden) men efter vi har fået en mistelten i alle døre i lejligheden, giver det altså anledning til at kysse dem en ekstra gang eller tyve. Jeg elsker kærlighed, og denne tradition.

Vores fine juletræ pynter så fint i stuen

Synes godt om

Kommentarer