Indkøring i vuggestue

Hello there.
Det er efterhånden fjorten dage siden, at familiens mindste (og dejligste) medlem startede i vuggestue. Jeg har brug for at give vores solstrålehistorie til kende, og samtidig dele mine bedste råd til en god indkøring. Jeg har nemlig haft sommerfugle i maven lige siden, at den gode nyhed tjekkede ind angående vuggestuepladsen til vores lille pige. Det er simpelthen så grænseoverskridende at aflevere sit kæreste eje til vidt fremmede mennesker, og heldigvis kan jeg endnu engang bekræfte at min mavefornemmelse sjældent (læs: aldrig) tager fejl. Vi har heldigvis haft mulighed for at tage indkøringen i et stille og roligt tempo, og det har simpelthen været så skønt for os alle tre. Det er en omvæltning pludselig at vinke farvel til den trygge barsel-bobbel og pludselig skulle skabe nye morgen-rutiner sammen som familie. Efter de første fire dage som vuggestue-barn blev vi bedt om at hente vores lille (feber-ramte) pige. Hun havde fået den obligatoriske bakterie-bombe og dette resulterede i fire dage med høj feber, forkølelse og søvnløse nætter. Vi missede derfor to dage i vuggestuen (hun var syg henover en weekend) og vi var derfor spændte på opstarten efter sygdommen havde lagt sig. Vi oplevede en smule mere gråd i forbindelse med afleveringen om morgenen, men de korte (og overskuelige) dage i begyndelsen har været en god løsning for os. I denne uge har mini-chefen (der gennem sit snart elleve måneder lange liv har nægtet at sove mere end power-naps i løbet af dagen) sovet to lure om dagen i vuggestuen. Det har været en rigtig skøn indkøring, og jeg vil derfor gerne dele mine bedste råd (og erfaringer) til en god indkøring.

Lille (og dejlige) ballademager

En stille og rolig indkøring. Jeg ved at det kan være udfordrende at få arbejde og indkøring til at gå hånd i hånd - men hvis det er muligt, er det en rigtig god idé at sætte god tid af til indkøringen. Det har været befriende for vores vedkommende, at vi ikke har skulle stresse med indkøringen og da Nora blev syg måtte vi mere eller mindre starte fra begyndelsen igen.

Fortæl personalet om rutinerne derhjemme. Selvom man hurtigt kan blive stemplet som en pylre-mor har jeg allerede i min korte institutions-karriere erfaret at det er bedre at videregive information omkring rutiner, søvn-mønster og mad-vaner fremfor at bekymre sig omkring det i løbet af dagen. Vi valgte at fortælle personalet om vores hverdag, da de har lettere ved at læse Nora når de kender hende. Det har simpelthen fungeret så godt for alle parter.

Kort (og tydelig) afsked. Den første dag i vuggestuen var min bedre halvdel og jeg med hele dagen. Det var sådan en positiv opstart og eftersom dagen gik over al forventning besluttede vi at Nora skulle afleveres et par timer dagen efter. Det var vigtigt for os at sige tydeligt på gensyn, da det er meget bedre end at rende frem og tilbage til barnet. Dette gælder også selvom hun af og til græd en smule om morgenen i forbindelse med afleveringen. Det søde personalet er simpelthen så gode til at sende et billede og en lille hilsen så vi kan se at hun stor trives.

Følg din mavefornemmelse - den tager ikke fejl. Børn er super gode til at tilpasse sig deres omgivelser. Man er ikke i tvivl om ens barn trives i institutionen, og det er vigtigt at både barnet og forældrene er trygge og har en god fornemmelse ved situationen.

Husk at sætte navn i alting. Dette kan næsten ikke understreges nok gange. Det er stort set umuligt for personalet at holde styr på børnenes tøj når der er mere end en og derfor er det altså meget lettere at have navn i tøjet, skoene og på sutterne. Ja selv på sove-bamsen. Så slipper man for, at rende og lede efter tøj (og andre ting) hver eneste dag. Derudover er det også en rigtig god idé at have et lille (læs: stort) lager liggende i vuggestuen da børnene får lov til at spise (alting) selv hvilket ofte resulterer i en hulens masse vasketøj.

Korte dage i vuggestuen. Jeg ved at det kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen, og sommetider hænger ens arbejdstider bare ikke sammen med afhentningen i institutionen. I dette tilfælde er mit bedste råd at alliere sig med familie eller venner der måske kan hjælpe med afhentning. Vi kender alle følelsen efter en lang dag på arbejdet eller skolen. Man er simpelthen så træt. Det samme gælder vores små guldklumper og derfor er det en prioritering vi har valgt at efterleve. Jeg synes også at det er så dejligt, at få lidt gode timer med vores lille pige inden ulvetimen (aftensmad, bad og en overtræt baby) starter.

Synes godt om

Kommentarer