Min barsel, opstart i vuggestue og baby indkøb

Vores lille (læs: store) vuggestue-pige

Hello there.
Det er efterhånden ingen hemmelighed, at vi snart har en stor pige der går i vuggestue. Forleden delte jeg dette indlæg med jer, hvor jeg deler nogle af mine tanker omkring opstarten. Jeg lavede fornylig en spørgerunde på min Instagram, og i stedet for at lave nogle korte besvarelser inde på min story, har jeg i stedet valgt at besvare dem herinde. Størstedelen af (de få men gode) spørgsmål omhandler nemlig opstart i vuggestuen, min barsel og indkøb til baby, og derfor synes jeg det er passende, at samle dem alle herinde.

Hvilke indkøb har i gjort til vuggestuen?
Jeg anede ikke at der var så meget planlægning i en vuggestuestart, men jeg har kunne læse mig frem til nogle must-haves i baby-garderoben. Vi har først og fremmest opdateret den fine garderobe med tøj til den kommende størrelse. Det er altid super dejligt at have et lille lager, så man ikke akut står og mangler tøj når ens baby vokser ud af det gamle. Derudover har mine skønne forældre sponsoreret det fineste overtøj bestående af en flyverdragt og det fineste sæt med jakke og bukser. Derudover mangler vi at få bestilt hendes yndlings sutter med navn samt nye sutsko. Er der andre ting vi bør købe?

Hvor lang indkøring har i til vuggestuestarten?
Vi har afsat den tid der er nødvendig for vores lille pige. Det er ikke til at sige om det hele kommer til at gå flydende eller om det bliver en stor udfordring. Vi håber dog naturligvis på det første. Jeg tror at det er vigtigt med en positiv indstilling både til situationen og stedet, og jeg har derfor valgt at se frem til det hele fremfor at minde mig selv om, at det naturligvis bliver hårdt at aflevere hende.

Hvorfor har i valgt vuggestue?
Vi har efterhånden fået dette spørgsmål stillet en del gange, og det skyldes med sikkerhed al den dårlige omtale vuggestuerne har fået for få måneder tilbage. Det er ingen hemmelighed, at det gør ondt i mit moderhjerte, at se børn der ikke bliver behandlet ordentligt og det skal der naturligvis sættes en stopper for. Man er dog også nødt til at huske på, at dette ikke er tilfældet alle steder. Vi har (som tidligere nævnt) en fantastisk mavefornemmelse med den kommende vuggestue, og vi tror med sikkerhed på at det bliver en succes. Vores kommende vuggestue ligger i nærheden af vores hjem, der er meget personale til få børn, en lækker madordning, skønne naturomgivelser, børnehave (når den tid kommer) og vi skal ikke aflevere vores lille pige et andet sted ved særlige lejligheder som ferie, sygdom m.m. Det er nogle af de ting vi har haft med i vores overvejelser, og som med sikkerhed har været med til at gøre udfalget af vores valg. Som førstegangsmor kan jeg desværre ikke dele en masse kloge erfaringer med jer, men husk nu på, at det der fungere for os ikke nødvendigvis fungere for jer.

Hvordan vil du beskrive din barsel?
Den har været alt andet end det jeg forventede. Det har været det mest fantastiske og samtidig det hårdeste jeg nogensinde har prøvet. Jeg var én af dem der regnede med, at jeg skulle sidde på min stam-café og drikke kaffe iført det lækreste outfit hver eneste dag. Haha, sådan blev det på ingen måder. Jeg er blevet udfordret (og elsket som den jeg er) hver eneste dag, og det er meget vigtigere end at drikke kaffe på en eller anden café. Jeg pakkede meget hurtigt sammen og droppede det der latterlige overskuds-game. Man har mangel på overskud som nybagt mor, og det er helt naturligt. Jeg tror at alting bliver lettere anden gang, fordi jeg pludselig kender gamet og ved hvad der er realistisk at forvente. Det har tilgengæld været fantastisk at have så meget tid sammen med sin lille familie, og opleve sin datters udvikling hver eneste dag. Det har været nogle helt ubeskrivelige måneder, som jeg aldrig ville være foruden.

Hvad tror du bliver mest udfordrende ved vuggestuestarten?
Det bliver med sikkerhed, at skulle aflevere hende for mit vedkommende. Vi har været sammen hver eneste dag, siden jeg stod med en positiv graviditetstest i hånden, og selvom det bliver skønt med noget alene-tid til alle mine kommende projekter bliver det rigtig underligt at skulle undvære hende. Hun er simpelthen den gladeste pige, og har det skønneste humør hver eneste dag. Heldigvis har vi mulighed for, at hente hende forholdsvist tidligt så vi når at tilbringe tid sammen med hende inden den står på aftensmad og putning.

Lidt nyheder fra Newbie til baby-garderoben

Synes godt om

Kommentarer