Min fødsel - Jeres spørgsmål

Da vores lille pige fyldte ti uger i mandags.

Hello there.
Størstedelen af min tid efter fødslen er blevet brugt i min lyserøde (og meget insta-venlige) pyjamas med knapperne åbne så vores lille pige har kunne nyde sit all-inklusive ophold i mælkebaren. Selvom jeg sommetider føler, at jeg sidder med mælkekanonerne fremme dagen lang, har jeg alligevel gjort mig en del erfaringer i min første tid som nybagt mor. Jeg føler mig efterhånden utrolig tryg i denne baby-verden, og det er virkelig en skøn fornemmelse. Jeg har fået en del spørgsmål der er temmelig baby relaterede, og jeg synes derfor at det er passende, at samle dem alle i et indlæg til jer.

Gør det ondt at føde? Jeg har endnu ikke mødt nogen der deler holdning med mig, og det er naturligvis også helt okay. Det er utrolig individuelt hvordan en fødsel opleves, og jeg må indrømme, at jeg havde regnet med, at det ville gøre meget mere ondt end det gjorde. Jeg har tidligere haft utrolig mange galdestensanfald og en sygeplejerske fortalte mig for flere år siden, at det kunne være ligeså slemt (eller værre) end at føde et barn. Jeg må indrømme, at hun havde fuldstændig ret. Fødslen var meget nemmere at komme igennem, da jeg vidste der var noget godt i vente og at det samtidig ville få en ende.

Vil i have flere børn? Ja! Ja! Ja! Selvom jeg havde den mest forfærdelige graviditet føler jeg virkelig at det har været det hele værd. Det var hårdt at komme igennem ni måneder med opkast og smerter, men nu hvor vores lille pige er blevet en del af vores hverdag føler jeg virkelig at alting giver mening. Vi vil gerne have flere børn, og gerne inden at jeg fylder tredive.

Hvordan fandt du ud af, at du var gravid? Vi var på det skønneste cruise-ophold i Caribien. Jeg begyndte at kaste op den første dag, og da vi var på vej hjem fjorten dage efter var det kun blevet værre. Mine google-skills tog ikke fejl, da alle mine symptomer passede på graviditet. Jeg tog en graviditetstest som det første da vi kom hjem, og den var naturligvis positiv.

Hvor længe vil du amme? Det er egentlig utrolig svært at svare på. Inden jeg fødte vores lille pige havde jeg en forestilling om, at jeg gerne ville amme indtil omkring seks måneder (som er en fuld periode) men mit personlige mål efter fødslen er fire måneder. Man skal ikke tage fejl af, at det er virkelig hårdt og krævende at være den eneste næringskilde til ens baby, og jeg tror derfor at jeg vil begynde at trappe ned når vi når til de fire måneder hvor hun begynder at spise grød.

Koster det meget at få børn? Det koster naturligvis noget og især første gang hvor man ingenting har i forvejen. Jeg synes dog at man kan lave nogle utrolig gode og budget-venlige løsninger i forhold til indretning af børneværelse. I kan læse om vores løsninger lige her. Man bør begrænse sig en smule, da det sommetider er lettere at kende ens behov når baby er kommet til verden. Jeg synes ikke det er slemt i forhold til indkøb af bleer, vådservietter m.m. Vi køber vores bleer i Lidl da de simpelthen er fantastiske i kvaliteten og samtidig utrolig billige.

Hvor mange kilo tog du på i graviditeten? Jeg tog 22 kg på under min graviditet. I starten fokuserede jeg utrolig meget på min vægt, men blev efterhånden mere og mere ligeglad. Jeg havde enormt meget væske i kroppen og jeg mangler kun at tabe 7 kg.

Er det rigtigt, at det gør ondt at amme? I starten gjorde det vanvittig ondt fordi livmoderen trækker sig sammen. Det går dog pludselig over, og efterfølgende tænker man egentlig ikke over det. Min søde veninde havde fortalt mig hvordan det føles når mælken løber til, hvilket var rigtig dejligt at være forberedt på. Hvis ikke hun havde fortalt mig det, havde jeg troet at jeg var blevet ramt af en ordentlig omgang influenza. Det går dog hurtigt over.

Hvordan føles det at være mor? Det føles helt fantastisk at være mor. Selvom det sommetider er vanvittig hårdt at have en mini-chef i hjemmet, er det samtidig helt vidunderligt. Vi har den mildeste, gladeste og dejligste datter og vi kunne slet ikke forestille os et liv uden hende. Hun er simpelthen så skøn, og jeg nyder virkelig min nye titel.

Synes godt om

Kommentarer