Mine ærlige (men kærlige) erfaringer efter fødslen

Et glansbillede fra en af de gode dage

Hello there.
For fem måneder siden sad jeg iført net-underbukser på et tisse-lagen i vores yderst (ubehagelige) sofa med vores livs største (og mindste) kærlighed i mine arme. Jeg havde en klar forventning om hvordan min barsel skulle bruges, og nu kan jeg ikke lade være med at trække på smilebåndet når jeg scroller gennem min instagram og ser det (meget urealistiske) glansbillede der gang på gang gentager sig. Og bare rolig, jeg inkluderer naturligvis mig selv. Den lyserøde barsels-bobbel er ikke eksisterende hvis man ser bort fra de overvældende mængder af kærlighed man naturligvis bliver ramt af. Jeg har samlet mine erfaringer efter fødslen med jer, og jeg lover at der er knap så meget filter som på min insta-feed.

Det første toilet-besøg.
Okay, i just saying. Det er værre end at føde. Jeg har sjældent udskudt et toilet-besøg så længe. Efter min operation efter fødslen fik jeg lagt et kateter, hvilket hverken gjorde mig mere sexet eller bevægelig for den sags skyld. Efter tre dage med no-fucking-feeling-down-there skulle jeg altså på toilettet. Man har på ingen måde følelsen af, at der er noget som helst i den nederste del der fungere som det skal. Jeg kan dog anbefale, at få det overstået i en fart så man ikke skal bekymre sig mere end højest nødvendigt.

Efter-fødsels-bind.
Jeg troede egentlig, at jeg var godt forberedt på den her. Bortset fra at de efter-fødsels-bind der forhandles i Helsam er alt, alt, alt for små. Jeg kan i hvertfald understrege, at det lykkes mig at bløde igennem sygehusets voksen bleer et par gange eller ti på den uge vi var indlagt. Et is-bind var et helt nyt bekendskab men virkelig den bedste opfindelse til en kvinde der lige har født.

Besøgende efter fødslen.
Der er virkelig mange mennesker der næsten ikke kan vente med at møde familiens nye (og lille) mirakel. Og det er ganske naturligt. Dog har jeg lært, at jeg fremadrettet ønsker alt andet end et åbent-hus-arrangement (eller følelsen af det) når vi skal have en baby mere i fremtiden. Som nybagte forældre er de første dage virkelig magiske og det kan derfor være temmelig stressende at have et rend af mennesker når man aller-helst vil tilbringe tid med sin egen lille familie. Jeg mener at det er vigtigt at prioritere lidt i mængden af mennesker og lade den tætteste kerne dele de magiske øjeblikke med de nybagte forældre hvor andre sagtens kan vente lidt.

Kaffe-dates.
Jeg havde virkelig troet, at jeg skulle sidde på min stam-café og drikke kaffe-latte dagen lang. Det tætteste jeg kommer på kaffe er duften af den, når den står på spisebordet samtidig med at jeg lufter mælkebaren i den modsatte ende af stuen. Jeg kan anbefale is-kaffe da den bedre kan tåle at stå i en time (eller på de dårlige dage to) inden den bliver drukket.

Den (uattraktive) mor-krop.
Kære kvinder. Lad endelig vær' med at stresse over den knap så attraktive mor-krop der (i værste tilfælde) vil forfølge dig de kommende måneder. Jeg havde sat mine forventninger alt-alt-alt for højt i forhold til at komme tilbage i form, og eftersom jeg måtte under fuld narkose en halv time efter fødslen var min krop flere uger bagefter i forhold til at komme back-on-track. Man ved saftsuseme aldrig hvad der kan forekomme af komplikationer ved en fødsel, og derfor tror jeg at mit bedre råd er, at skrue ned for forventningerne og blot fokusere på det vigtigste i livet. Familie og kærlighed.

Ingen dage er ens.
​Jeg har efterhånden haft dage et par gange hvor alting bare er med mig. Badet (inklusiv hår og makeup) er sat til perfektion inden klokken ti, man føler sig udhvilet efter en nat uden (eller med ganske få) opvågninger og man har det vildeste overskud til every-fucking-thing. Jeg har lært, at jeg aldrig skal lave to-do-liste for resten af ugen på disse dage, da chancerne for en gevaldig skuffelse er enorm. Min hverdag føles virkelig kontrastfuld til tider, og sommetider sidder jeg med uldet hår på fjerde dagen i ført alt andet end et insta-værdigt outfit og drømmer mig tilbage til en af de dage hvor man ligner en overskuds-mama. Jeg har simpelthen valgt at lytte til mig selv, og tage en dag af gangen da alt andet føles utrolig stressende. Det er meget lettere at vælge til i løbet af dagen end at vælge fra.

Synes godt om

Kommentarer