Mommy Monday - Week 20

Hello there.
Nu er vi officielt halvvejs gennem graviditeten. I dag er jeg nemlig i uge 20+1. Hvor blev tiden lige af? I sidste uge var vi til misdannelsesscanning, og det gik virkelig godt. Vores lille pige vokser præcis som hun skal, og alt var lige som det skulle være. Det er så dejligt.

Misdannelses scanningen
Som sagt var vi til misdannelses scanning (også kaldet 20. ugers scanning) i sidste uge. Jeg var utrolig spændt, da jeg efterhånden at hørt mange sige, at man ofte kan forlade scanningen med en masse bekymrende tanker. Dette var dog ikke tilfældet. Vi havde en rigtig god oplevelse, og følte at jordemoderen gav sig god tid til at gennemgå scanningen med os, og besvare de spørgsmål vi havde undervejs. Vi følte os som to meget stolte forældre, da vores lille pige er sund og rask, og vokser som hun skal. Der var ikke én eneste lille bemærkning. Alt var rigtig fint. Det var en lettelse, da det jo ikke er nogen hemmelighed at jeg har haft (og stadig har) utrolig svært ved at spise og holde maden i mig. Jeg er simpelthen så imponeret over hvad min krop er i stand til. Tænk at jeg på trods af flere måneders madlede og kvalme, er i stand til at give næring til et lille menneske. Vi er så glade, og er så klar til den sidste halvdel af graviditeten.

Vores lille pige
Det er slet ikke til at forstå, at hun allerede har boet inde i min mave i over 20 uger. I denne uge er hun omkring 26 cm og vejer omkring 420 gram. Det er jo helt vildt. Jeg har kunne mærke liv længe, men det har ikke været synligt udenpå maven, før vi ramte uge 19+1. Det var den mest fantastiske følelse, at se sin lille pige sparke for første gang. I denne uge er hendes hørelse færdig udviklet, hvilket betyder at man for alvor kan snakke med hende. Det gør jeg utrolig meget. Selv når jeg er alene, føler jeg mig ikke alene. Vi starter hver morgen med at sige godmorgen, og det hele er pludselig meget mere virkeligt. Det er den vildeste, og mest rørende følelse. Vores kærlighed til hende er allerede uendelig stor, og vi kan slet ikke vente til at få hende at se.

Mit eget helbred
Endelig kan man se, at jeg er gravid. Jeg har selv kunne se og mærke det længe, men nu kan offentligheden også se det. Det er nok første gang, jeg har ønsket at blive tykkere på maven, haha. Jeg har taget 3 kg på i alt, og det er jeg virkelig glad og tilfreds med. Jeg har kæmpet for at tage på, og endelig lykkes det. Egentlig går jeg ikke ret meget op i vægten, da det vigtigste for mig er at vores lille pige vokser som hun skal. Til misdannelses scanningen, fik vi bekræftet at hun får det hun skal, og at jeg derfor ikke behøver flere vægt kontroller. Det var en kæmpe sejr for mig. Men er kvalmen forsvundet? Nej, det er den desværre slet ikke. Jeg kaster op hver eneste dag, og har kvalme største delen af tiden. Jeg prøver virkelig at bruge de gode timer på at komme ud. Jeg bliver dog hurtigt træt og dårlig. Jeg har også utrolig meget halsbrand, hvilket giver mig utrolig meget madlede. Om aftenen er jeg på ingen måde sulten. Jeg har forsøgt med akupunktur, dog har det ikke hjulpet endnu. Jeg vil dog prøve nogle flere behandlinger, for at give det en ordentlig chance. Jeg holder humøret højt, og glæder mig over at have en fantastisk støtte i min kæreste, familie og veninder. Og at vores datter er sund og rask. Det er virkelig det vigtigste.

Seneste baby køb
Jeg er storforbruger af online shopping, nu hvor det kan være lidt uoverskueligt at bevæge sig ud i diverse butikker med kvalme og halsbrand. De sidste nye køb er et skab til tøj, og naturligvis også en masse fint tøj. Vi har iøvrigt købt de sødeste små ballerina sko med lyserøde sløjfer. Jeg tænker at lave et seperat indlæg med baby ting. Kunne i tænke jer det?

Synes godt om

Kommentarer