Myter om at blive mor

Nora har sit eget spejl på puslepladsen. Hun elsker at ligge og pludre og kigge på sig selv. Det er simpelthen så hyggeligt.

Hello there.
I min graviditet fik jeg en del kommentarer (læs: advarsler) der naturligvis ofte omhandlede alle de ting man ikke kan som baby-ejer. Der er heldigvis en del af punkterne hvor de kloge hoveder tog godt og grundig fejl, og jeg har derfor samlet mine erfaringer efter min fem-uger-lange (læs: korte) karriere som mor.

De søvnløse nætter. Dette er nok det punkt flest har prædiket om gennem min graviditet. Nu ved jeg godt, at vi er møg hamrende heldige når det kommer til sove-om-natten-situationen herhjemme. Vi har naturligvis haft enkelte tilfælde, hvor vores lille pige har valgt, at vende om på nat og dag, og det er vi saftsuseme glade for ikke er hverdagskost herhjemme. Det er virkelig hårdt, at undvære sin søvn og dagen efter føler man sig som alt andet end den overskuds-mamma man gerne vil være. Vi har heldigvis sjældent dette problem, og det er vi meget-meget-meget taknemmelige for.

Den kolde mad. Det er naturligvis sket et par gange, at vores mindste medlem af familien gerne vil hænge ud i mælkebaren når aftensmaden er serveret, men det er nu ikke noget vi oplever som et problem. Vores baby sidder ofte med til bords når vi spiser, da hun elsker at sidde i sin baby-stol.

Ingen rejser. Eftersom vi nyder at opleve verden, har vi på ingen måde tænkt os at vente med at rejse til vores baby ikke længere er en baby. Vi går allerede og planlægger vores første rejse sammen som familie, og vi tror på, at jo før man tager afsted, jo hurtigere vænner barnet sig til det.

Ingen bad. Der findes naturligvis dage hvor jeg ender med at sidde i sofaen med melonerne fremme og pyjamasen knappet op størstedelen af dagen, men det lykkes mig for det meste at komme i bad. Der er til gengæld knap så meget spa-oplevelse over badene længere, og jeg er lykkelig hvis jeg når at barbere ben.

Hårtab. I min graviditet fik jeg utrolig kraftigt hår, og jeg blev flere gange advaret når jeg pralede lidt for meget med de fine lokker. Det hedder sig nemlig, at man ofte fælder utrolig meget når man ammer. Det har (7-9-13) endnu ikke været tilfældet, og jeg krydser fingre for, at jeg for en gang skyld har heldet med mig. Jeg sørger til gengæld også for at få rigeligt med vitaminer og omega-3, så jeg kan holde mig sund og rask.

Ammehjerne. Den kom allerede snigende i graviditeten, men jeg skal da lige love for, at det er blevet meget værre. Jeg kan sommetider ikke engang huske min egen fødselsdag, og jeg glemmer altid hvad jeg skal sige, selvom jeg er midt i en sætning. Det er saftsuseme ikke nemt, og heller ikke særlig praktisk.

Ingen rengøring. Jeg har lært i min mor-karriere, at det handler om at prioritere sin tid. Jeg nyder, at have et pænt og ryddeligt hjem, og derfor ender det aldrig i kaos som man sommetider ser på de sociale medier. Jeg har meget mere overskud når jeg har styr på rengøring og vasketøj fremfor, at det hele flyder.


Synes godt om

Kommentarer