Nem og sund tilberedning af babymad

Reklame for Cepelo Kids

Hello there.
Det er efterhånden længe siden, at jeg har delt en status på mad-situationen med jer. Som de fleste af jer muligvis husker, oplevede vi en del problemer i forhold til amme-stop, opstart på sutteflaske og baby-mad. Der skete utrolig mange ting på en gang for vores lille pige, og vi oplevede derfor at hun ikke blev mæt hos mig (grundet min dalende mælke-produktion der mindede mere om grumset vand end fløde) og heller ikke ville tage hverken sutteflasken eller grøden. Det var en rigtig hård tid, og selvom vores sundhedsplejerske mente at mere grød var løsningen på problemet, valgte vi at følge vores mavefornemmelse. Jeg stoppede amningen da det for vores begges vedkommende var utrolig hårdt at se vores lille pige være sulten og utilfreds hele tiden. Efter en kold-tyrker hos mælkebaren tog baby-mamma en for holdet (hvilket betød af en ordentlig omgang brystbetændelse) og inden vi så os om havde vi en lille pige der elskede sin sutteflaske og samtidig havde mere lyst til at eksperimentere med mere fast mad. De seneste to måneder har vi haft stor succes på mad-kontoen og vores lille pige spiser alt hvad vi serverer for hende. Det er den skønneste følelse som forældre at se. Vi har haft mange lærerige stunder den seneste tid, da der for alvor skal eksperimenteres i køkkentet for at skabe varieret, sundt og nærende mad til vores mindste familie-medlem. Jeg synes egentlig at rytmen med at varme sutteflasker og lave morgen-, middag- og aftensmad når vi er hjemme fungerer ganske fint, men sommetider ville jeg ønske at jeg kunne medbringe vores egen hjemmelavede mad når vi er på farten. Selvom der findes mange (rigtig fine) alternativer i supermarkedet som vi også har benyttet os af ind imellem, synes jeg at det er en skøn fornemmelse at kende alle ingredienserne. Jeg blev fornylig introduceret til den helt nye (og mega smarte) 4-i-1 Baby Food Maker fra Kids Me der på alle mulige måder (og mange flere) gør vores hverdag meget lettere. Den har fire funktioner der gør det nemt (og overskueligt) at tilberede sundt og nærende mad til babyer. Er det ikke smart? Den har følgende funktioner:

Opskrift på bananpandekager til baby
(opskriften gælder til omkring 16 pandekager)
2 bananer i grove stykker
2 æg
40 gram havregryn (omkring 1 dl)
20 gram smør (til stegning)

Damper
Med den nye Baby Food Maker fra Kids Me er det muligt at dampe sine ingredisenser. Ved at dampe sine grøntsager (og andre ingredienser) sørger man for at bevare de fleste næringsstoffer og vitaminer i maden. Det er virkelig en smart (og utrolig vigtig) funktion som vi ofte har manglet i vores madlavning.
Blender
Det er også muligt at blende sine madvarer, hvilket er en super smart funktion. Man kan nemt og hurtigt blende sine ingredienser og dermed lave en lækker grøntsags-mos eller forfriskende smoothie som samtidig kan tages med på farten. Der medfølger endda nogle super smarte poser til smoothies der netop gør det let at have med.
Opvarm
Denne funktion er simpelthen så smart (og næsten uundværlig) hvis man spørg mig. Vi har i en længere periode været kreative og har dermed opfundet vores eget system for at undgå micro-ovn og samtidig sørge for at vandet var kogt og derefter nedkølet til de efterhånden mange sutteflaske der bliver drukket i løbet af en dag. Med denne funktion kan du trygt og sikkert opvarme både mælk og baby-mad. Det er simpelthen g-e-n-i-a-l-t og vi sparer så meget tid hver eneste dag.
Optø
Hvis man laver nogle større portioner så man har lidt lækkerier på lager i fryseren, kan man også nemt optø frossent baby-mad med denne funktion. Dette er virkelig også smart, da man endnu engang kan undgå micro-ovn og den slags.

Opskrift på smoothie
(opskriften gælder til en kande)
2 bananer i grove stykker
En halv pose frosne (eller friske) jordbær
60 ml mælk eller modermælkserstatning

Jeg (og min lille familie) har efterhånden haft glæde af den nye Baby Food Maker fra Kids Me i fjorten dage, og det er ingen hemmelighed at hele familien allerede har haft stor glæde af den. Den har gjort hverdagen betydelig lettere i form af de fire smarte funktioner samtidig med at den er utrolig let at anvende. Vi har eksperimenteret med en del smoothie-opskrifter samt baby-pandekager og vores lille pige har nydt de forfriskende tilføjelser i hendes måltider. Til de mange måltider har vi brugt den smarte Stay In Place sugekop og skål der sikre at den hjemmelavede mad ikke ryger på gulvet. Sugekoppen kan også bruges til at fastholde et stykke legetøj (hvilket vi har haft stor glæde af herhjemme) samt en drikke-kop. Når vores lille pige bliver ni måneder (og skal deltage mere aktivt end hun i forvejen gør ved middags-bordet) skal vi igang med at teste det smarte ske og gaffel sæt der har ergonomiske håndtag der gør det sjovt (og lettere) for ens barn at holde fast. Den nye Baby Food Maker fra Kids Me vil blive anmeldt på Momster Test af forskellige mødre indenfor nærmeste fremtid. Der kan i holde øje, og læse om andre mødres erfaringer. Hvis man ligesom os havde en smule problemer med overgangen fra amning til almindelig mad kan den prisvindende Food Feeder fra Kids Me virkelig anbefales. Den kan allerede bruges fra fire måneders alderen og sørger for at ens baby kan udforske fast føde helt sikkert. Jeg håber at i synes det var spændende at få en opdatering på mad-situationen herhjemme. I er meget velkommen til at dele lækre opskrifter i kommentarfeltet, så vi kan hjælpe og inspirere hinanden med lækker baby-mad. I ønskes en dejlig dag. Kram fra S.

Synes godt om

Kommentarer

juliamalmgren
juliamalmgren,
Men alltså sååå söt 😩😩😍😍
nouw.com/juliamalmgren
sarahlykke
sarahlykke,
Tak søde! <3
nouw.com/sarahlykke