Ting ingen havde fortalt mig før jeg blev gravid

Hello there.
Endelig har jeg fået samlet nok sammen, til at kunne lave dette indlæg. Det har nemlig været længe undervejs, da jeg allerede tidligt i graviditeten opdagede nogle meget mærkelige ting, som egentlig har vist sig at være ganske normale. Dog havde det været meget rart at være forberedt, og jeg håber derfor at nogle af jer kan bruge det til når i engang selv skal have børn. Jeg er rimelig meget google-dine-symptomer-typen, og konklusionen ender altid med at jeg fejler alting. I hvertfald i følge google. I forhold til graviditet har jeg for længst opdaget, at google er en utrolig utroværdig kilde, da størstedelen af alle erfaringer består af skrækhistorier, der får en til at tro det værste. Nedenstående ting kunne jeg dog godt tænke mig at have være forberedt på.

Cravings. Jeg ved godt at man siger gravide kvinder spiser mærkeligt, men jeg vidste altså ikke at det kunne være så slemt. Og det skal netop være dén pålægschokolade, fra dét mærke. Det er jo fuldstændig vanvittigt. Mine cravings har skiftet lidt i perioder, men en sikker vinder er is. Jeg kunne spise is morgen, middag og aften og så er det iøvrigt rigtig godt imod kvalme.

Humørsvingninger. Lige så glad jeg kan være det ene øjeblik, ligeså sur, rasende, frustreret og ked af det kan jeg være det næste øjeblik. Det er fandme heller ikke sjovt at have drømt om en rosinbolle hele natten, og vågne op og så har ens kæreste spist den. Det er heldigvis kun sket den ene gang, og jeg er sikker på det ikke gentager sig. Hold op hvor må det ikke være nemt at bo sammen med mig i øjeblikket.

Råmælk. Mælkebaren er allerede åben, og jeg skal da lige love for at der bliver øvet på fulde hammer, inden der for real skal leveres mælk til vores lille pige. Jeg har overvejet at udstyre min søde kæreste med et par sikkerhedsbriller, da det ofte kan udløses ved nærkontakt.

Hårvækst. Mit hår er blevet væsentligt kraftigere her i graviditeten, men det er desværre ikke kun på hovedet er der er øget hårvækst. Faktisk føler jeg at det hele vokser væsentlig hurtigere end det plejer, og jeg behøver vidst ikke at komme yderligere ind på hvor. Det vokser også steder, hvor der ingenting plejer at være. Min mave er dækket af et fint lag dun inkl hår, hvilket jeg godt kunne have undværet. Ikke ligefrem charmerende, og så er det jo ekstra win win at vi har så fin en sommer, hvor man rigtig kan vise pelsen frem.

Træthed. Hold nu fast, hvor er det hårdt og ikke mindst trættende at skabe et lille menneske inde i maven. Hele min dag bliver planlagt efter min første, anden og tredje middagslur. Og ja, jeg kan sagtens sove om aftenen også (hvis den unge dame inde i maven tillader det naturligvis) Jeg har ellers altid elsket festlige begivenheder, og har aldrig haft travlt med at komme hjem. Nu bliver jeg hellere hjemme med en skål is på maven, og en lur på sofaen. Sådan har jeg det bare bedst.

De der gode råd. Jeg har lidt været inde på det her emne i et af mine tidligere indlæg, og jeg kan saftsusme fortælle jer, at der ikke er kommet færre af de der gode råd. Jeg ved godt at de fleste er velmente, og tak men nej tak. En fremmed mand stoppede mig ved bageren, for at fortælle mig at det altså er yderst usundt at drikke en cola som gravid. Ved du hvad kammerat? Hvis jeg har lyst til en cola, så drikker jeg en cola. Jeg er meget uforstående overfor sådanne kommentarer. I øvrigt er der også utrolig mange tips imod kvalme. Det kan godt være at din stegte torskerogn virkede fantastisk for dig, men nu har jeg faktisk fået endnu mere kvalme, og er nødt til at afbryde vores ellers så hyggelige snak. Og og og, så behøver jeg heller ikke at høre om folks fødselsberetninger, og prædiker om hvor ondt det gør. Der er alligevel ingen vej tilbage, og jeg tror nok lige jeg skal klare den. Så please, spar mig for råd jeg ikke selv har bedt om.

Brysterne. Jeg havde da godt hørt om at de kommende mælkekanoner kunne vokse en smule, men det er jo en fuldstændig vanvittig forandring der er sket. Jeg har måtte skifte undertøj og bikinier ud, da det simpelthen ikke var forsvarligt at rende rundt med babser der hoppede ud hist og her. I øvrigt vokser de virkelig hurtigt, og det gør altså virkelig ondt. Så hvis i undre jer over hvorfor krammet er skiftet ud med et godt gammeldags håndtryk, så har i svaret her.

Ammehjernen. Normalt er jeg et meget struktureret menneske, der altid husker aftaler og hvad vi mangler når vi skal ud og handle. Det har dog ændret sig de seneste måneder, og jeg skal være rigtig heldig hvis jeg ikke glemmer mig selv en skønne dag. Jeg kan simpelthen ikke huske noget længere, og er nødt til at skrive alting ned. Ofte hvis jeg skal handle alene, kommer jeg hjem alt det vi ikke manglede. Fun fact: Derfor handler jeg ikke alene mere. Smart ikke?

Synes godt om

Kommentarer