Tips til rejse med en baby

Fra vores første solskins-ferie på Mallorca

Hello there.
Jeg har efterhånden delt en masse solskins-billeder fra vores forårs-ferie på Mallorca, og i den forbindelse har jeg fået en masse beskeder angående mine bedste tips (og erfaringer) når man rejser med en baby til de varme lande. Jeg modtog selv en masse skønne råd inden vores rejse og har efterfølgende gjort mig en masse erfaringer i forbindelse med rejsen som jeg naturligvis gerne vil dele med jer. Vi havde en fantastisk ferie selvom den var en anelse anderledes med en lille baby. Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg skal på sol-ferie med sådan en lille størrelse.

Flyve-turen.
Vi valgte at rejse fra Hamborg da der altså er temmelig mange penge at spare når man leder efter den perfekte all-inklusive ferie. Vi havde klapvognen med i lufthavnen og afleverede den sammenklappet til personalet da vi gik ombord på flyet. I lufthavnen fik vi enten varmet en flaske eller lidt kogt vand hos et af de mange steder der serverer kaffe og kage. De fleste var utrolig hjælpsomme, hvilket var en rigtig positiv oplevelse. Jeg sørgede for at have mini-chefens all-time-favorite legetøj med i håndbagagen i tilfælde af, at hun pludselig skulle kede sig ombord på flyet. I den forbindelse erfarede jeg, at det er super godt at tage én ting frem af gangen så man hele tiden har en ny favorit-ting at vise frem når den forrige pludselig bliver kedelig. Derudover sørgede vi for at have en sutteflaske klar da vi skulle lette og lande, da de kloge siger at det mindsker propper i ørerne hos de små babyer. Det fungerede for vores vedkommende så godt, at mini-chefen tog sig en af de længere lure både da vi skulle lette og lande begge veje. Vi fløj kun i to og en halv time og jeg vil derfor anbefale at have en bæresele eller vikle med til længere ture hvis ens baby trænger til en (eller flere) gå-ture i flyet.

Påklædning.
Jeg er en af de mødre der elsker at shoppe søde sommerkjoler til vores lille pige, men jeg må simpelthen erkende at det ikke er en nødvendighed. Mit bedste tip er at sørger for at have noget let (men gerne langærmet) både på arme og ben så man ikke skal bekymre sig om solens kraftige stråler. En badedragt med UV (og meget gerne lange ben og arme) er simpelthen fantastisk til solskins-dage på stranden. Derudover havde mini-chefen sin fine sol-hat på non-stop hele ugen. Vi havde taget lidt vaskemiddel med så der var mulighed for at skylle en bodystocking (eller andet) op i tilfælde af uheld eller bare almindelig svineri efter en portion kødsovs til aftensmad. Det var virkelig rart da det sommetider kan være ganske svært at få pletterne af tøjet.

Baby-grej.
Vi havde sørget for at have et tæppe med hjemmefra der kunne bruges ved poolen og på stranden så vi kunne lave en lille lege-station i skyggen til vores lille pige. Derudover havde vi anskaffet os en paraply til vores klapvogn da den kunne bruges både til at skabe ekstra skygge og til at tage en lur (eller ti) i løbet af dagen. Selvom vi ikke ligefrem var på bade-ferie tilbragte vi den sidste dag på stranden. Der havde vi købt et UV-telt som jeg virkelig kan anbefale. Der var skygge hele dagen og mulighed for at lade ens baby lege (og skifte ble derinde) i løbet af dagen. Det var alle pengene værd. Vi lejede en elkedel på hotellet til at koge vand til sutteflasker, og ellers kan man anskaffe sig en rejse-udgave hvilket er temmelig smart. Vi havde en stor termokande og en dunk med til at have kogt vand i. Dette resulterede i, at vi hele tiden var klar til at lave en flaske når mini-chefen blev sulten. Det fungerede simpelthen så godt.

Mad, creme, bleer m.m.
Mit bedste råd er virkelig at tage det med hjemmefra. Jeg havde en stor pakke bleer med, to pakker vådservietter, en bøtte modermælkserstatning (hvilket ikke var nok) og de sædvanlige cremer som vi plejer at bruge herhjemme. Det var simpelthen så dejligt, at have styr på de helt basic ting fra starten. I forhold til maden boede vi på et familie-hotel der var meget velegnet til småbørns-familier. Restauranten havde sørget for en børne-buffet hver eneste dag hvor der var rig mulighed for at lade mini-chefen spise sig mæt i en masse lækkerier. Det kan virkelig anbefales at vælge et hotel der har fokus på børn når man skal afsted på bade-ferie. Der var både bestik, tallerkener m.m. til børn på hotellet men vi havde alligevel taget vores eget med hjemmefra da det var super praktisk at have med på stranden.

Synes godt om

Kommentarer